Министерството на вътрешните работи на Естония не планира принудително репатриране на украински

...
Министерството на вътрешните работи на Естония не планира принудително репатриране на украински
Коментари Харесай

Естония няма да експулсира 6500 украинци с изтекли паспорти

Министерството на вътрешните работи на Естония не възнамерява наложително репатриране на украински мъже във военна възраст, които са избягали от войната и на законно съображение се намират на нейна територия, даже в случай че паспортите им са с изминал период. Това съобщи Анели Викс, консултант в отдела за поданство и миграционна политика на Министерство на вътрешните работи на Естония.

Към 26 април 6500 украински мъже на възраст 18-60 години са имали позволение да обитават в Естония въз основа на краткотрайна протекция, оповестява естонският ежедневник ERR.

Наскоро украинските управляващи не разрешиха издаването на паспорти от консулствата в чужбина на украински мъже на възраст от 18 до 60 години.

Според Анели Викс, в случай че украинските жители на мобилизационна възраст към този момент не могат да обменят изтеклите си паспорти за нови в украинското посолство, те изгубват опцията да пътуват, само че не и да обитават в Естония.

" Липсата на годен документ за пътешестване не лимитира опцията за кандидатстване или удължение на позволение за престояване (включително въз основа на краткотрайна закрила). Въпреки това чужденец не може да кандидатства за виза при липса на годен документ за пътешестване ", означи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР